Cumnatul lui Victor Ponta si complicii sai, propusi pentru arestare preventiva (AUDIO)

Omul de afaceri Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este suspectat – că alături de Sebastian Ghiță, Vlad și Mircea Cosma – ar fi fraudat fonduri europene destinate proiectului de canalizare a oraşului Comarnic.

Potrivit procurorilor, firma lui Iulian Herţanu şi alte societăţi cu care ar fi câştigat ilegal licitaţia pentru canalizarea din orașul Comarnic, şi-ar fi însuşit în mod fraudulos aproape 8 milioane de lei. Din această sumă, 2,5 milioane ar fi ajuns în conturile lor, din evaziune fiscală. Proiectul este finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

După 17 ore de audieri, cumnatul premierului Victor Ponta a fost scos din sediul DNA Ploieşti, preluat de o dubă și transportat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, de la Câmpina. Nu a făcut nicio declaraţie la ieşire.

În acest dosar au fost reținute alte trei persoane: omul de afaceri Vladimir Ciorbă, Liviu Munteanu și fostul consilier judeţean Mihai Coman.

Ieri, la DNA Ploieşti a fost chemat să dea explicații şi deputatul Sebastian Ghiţă, suspectat că ar avea legături cu grupul lui Herţanu. După cinci ore de audieri, procurorii l-au lăsat să plece acasă, dar cercetat sub control judiciar. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, Vlad Cosma, au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.