Confidenţialitate

Cum va începe școala în Turcia

Şcolile şi universităţile din Turcia vor începe cursurile în clase la aproape o lună după începerea anului şcolar, a anunţat, miercuri, guvernul de la Ankara.
În Turcia, numărul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus depăşeşte 1.000 de cazuri. Aici s-au înregistrat, de la începutul pandemiei COVID-19 peste 243.000 de cazuri și 5.873 de decese.

“Şcolile se vor redeschide cu învăţământ la distanţă pe 31 august”, a declarat presei ministrul educaţiei. Potrivit autorităților turce – se poate spera la o revenire treptată la desfăşurarea cursurilor în clase începând cu 21 septembrie.

În Turcia, şcolile şi universităţile au fost închise în luna martie, aşa cum s-a întâmplat şi cu majoritatea spaţiilor deschise publicului, iar autorităţile au decis să menţină şcolile închise până la sfârşitul anului şcolar.

Autorităţile turce se tem de o revenire a epidemiei de COVID-19, deoarece numărul cazurilor înregistrate zilnic a crescut de la 900 la 1.000 pe 4 august, iar de la acea dată nu a mai scăzut.

FOTO: Anna / Unsplash