Cum va fi vremea pe 1 Decembrie

Vreme rece şi ninsori în toată ţara în minivacanţa de 1 Decembrie; În timpul paradei de la Arcul de Triumf din Capitală nu sunt prognozate precipitaţii sau intensificări ale vântului.

Minivacanţa de Ziua Naţională va debuta miercuri, 30 noiembrie, cu o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această dată, cu precipitaţii sub formă de ninsoare şi temperaturi negative, a declarat pentru News.ro, meteorologul Gabriela Băncilă, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vremea va fi rece pe toată perioada minivacanţei, a mai arătat meteorologul, care a precizat că în timpul paradei militare de la Arcul de Triumf din Capitală nu sunt prognozate precipitaţii sau intensificări ale vântului.

Miercuri va fi vreme rece în toată ţara, cu precipitaţii sub formă de ninsoare, neînsemnate cantitativ, a declarat, pentru News.ro, meteorologul Gabriela Băncilă. Dimineaţă, temperaturile vor fi negative, între -8 şi -2 grade Celsius, iar în zona depresionară vor putea ajunge până la -12 grade Celsius. În mijlocul zilei, temperaturile vor mai creşte, dar vor atinge cel mult 3-4 grade Celsius, în zona Olteniei.

Ninsori vor fi semnalate şi în cursul nopţii de miercuri spre joi, în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zona de munte.

În dimineaţa de 1 decembrie, temperaturile vor fi coborâte, cuprinse între -10 grade Celsius în zona depresionară şi -2 grade Celsius în zona litoralului. Vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, prezente în special în a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, în regiunile vestice, în Banat şi Crişana, a mai spus meteorologul Gabriela Băncilă.