Cum va fi vremea în această iarnă

Iarnă  se anunță a fi una relativ normală, cu ger și viscol în lunile decembrie și ianuarie. Cel puțin așa arată primele prognoze ale meteorologilor. În noiembrie temperaturile vor fi mai ridicate în sudul țării, până la 16 grade, iar în decembrie vin episoade de viscol, specific iernii, de altfel.

Îngrijorătoare este luna ianuarie când se anunță temperaturi sub media normală, ianuarie fiind cea mai friguroasă lună calendaristică, cu minime de -30 grade.

“Pentru luna noiembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât norma climatologică pe partea de sud, sud est și local în vest. Sezonul specific viscolelor începe în decembrie, iar in noiembrie doar la altitudini inalte pe munte. În decembrie vor fi temperaturi normale, – 20 grade, probabilitate de viscole si ger, specifice perioadei de iarnă.

In ianuarie avem un semnal că vor fi temperaturi minime sub cele normale, în nord și centru. Poate fi îngrijorător pentru că în ianurie sunt de obicei temperaturi -30 de grade”, spun meteorologii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS