Confidenţialitate

Cum va arăta Cazinoul din Constanţa după reparaţii?

În şedinţa de miercuri, 8 mai, Guvernul României a reaprobat sumele necesare pentru repararea Cazinoului din Constanţa aflat în paragină de 10 ani, iar actualmente este în conservare, după acţiuni repetate ale societăţii civile.

După reparaţii, Cazinoul din Constanţa va fi aproape de nerecunoscut faţă de starea actuală, când este grav afectat de paragina în care zace de mai bine de 10 ani.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a dat publicităţii imagini din proiectul de reparare a Cazinoului din Constanţa.

Înfăţişarea pe care o promit guvernanţii, după lucrările de consolidare aşteptate de ani de zile, face edificiul aproape de nerecunoscut faţă de starea actuală.

Cazinoul se află la a patra licitaţie pentru lucrările de reparare şi consolidare.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare şi 27 de luni cea de execuţie).

Lucrările vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii.

Guvernul a aprobat miercuri, 8 mai, Hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Consolidare şi restaurare Cazinou Constanţa (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).

„Cazinoul va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, cu o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi de 150 de locuri“, precizează MDRAP. Valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).