Confidenţialitate

Cum se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții

Astăzi este Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, sărbătorită în lume din 1995.

 

Totul a început în Catalonia, când librarii comemorau moartea autorului  Miguel Cervantes pe care o asociau cu ziua tradițională de Sant Jordi (Sfântul Gheorghe), cunoscută și ca Ziua Trandafirului. De aceea și azi, în Spania, pentru fiecare carte cumpărată, cititorul primește un trandafir.

UNESCO a decis în 1995 să declare 23 aprilie Ziua Internațională a cărții.

 

Dacă sunteți din București, diseară în Piața Sfântul Anton, Centrul istoric al Bucureștiului, ora 19 sunteți așteptați cu o carte pe care să o dați la schimb pentru cea mai mare blibliotecă în aer liber. Are loc a 6-a editie a Nopții Cărților Deschise.

La Cluj, toți cei care au la ei azi o carte intră gratuit la Grădina Botanică din Jibou.

De 13 ani, 23 aprilie este și ziua bibliotecarului în România. De aceea, la biblioteca județeană “Panait Istrati”, brăilenii pot deveni bibliotecari pentru o oră, de la ora 12.

La Sibiu azi continuă concursului Bătălia cărților, care încurajează cititul in special în rândul tinerilor. Se desfășoară la Biblioteca Astra.

Aseară brșovenii au depășit un record deținut de India – cel mai mare lanţ de oameni care citesc: 3.321 de persoane s-au strâns  în Piaţa Sfatului din Braşov.

Noaptea Cărților Deschise de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor