Cum se pot şterge mesajele pe Facebook Messenger

De miercuri se pot șterge mesajele pe care le trimiteți pe Facebook Messenger, fie cele trimise într-un grup sau cele trimise unei singure persoane.

După ce ați trimis un mesaj, aveți doar 10 minute la dispoziție pentru a-l șterge, în cazul în care nu mai vreți să fie văzut de persoana căreia a fost trimis.

Ștergerea se face prin apăsare prelungită pe mesaj, apoi apare butonul Remove cu două opțiuni.

Veți fi întrebat dacă vreți să fie șters doar din Messengerul propriu sau vreți să nu-l mai vadă nici destinatarul.

Nu veți elimina complet urmele, în cazul în care sunt activate push-notifications pentru respectiva conversație destinatarul primind o notificare cu mesajul transmis, chiar dacă el nu mai apare în conversație.

Funcția din Facebook Messenger este similară cu cea deja existentă în WhatsApp şi vine la câteva zile după ce Mark Zuckerberg a anunțat că plănuieşte să unifice infrastructurile tehnice ale serviciilor de mesagerie WhatsApp, Instagram şi Facebook Messenger.

Măsura ar spori controlul asupra criptării mesajelor (end-to-end encryption), astfel încât acestea să nu poată fi citite decât de participanţii respectivul dialog.

În viitor, prin această unificare, un utilizator de Facebook va putea să îi trimită un mesaj criptat unei persoane care are doar cont de WhatsApp.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS