Confidenţialitate

Cum se naște un pui de girafă – VIDEO

Girafa April, devenită în ultimele luni o veritabilă ”vedetă” a internetului, a născut, sâmbătă, un pui sănătos într-o grădină zoologică din New York.

Momentul naşterii a fost urmărit în direct de peste 1 milion de internauţi graţie unui streaming video, informează Reuters.

După mai multe săptămâni de suspans, girafa April a născut în cele din urmă, sâmbătă, un pui sănătos, de sex masculin, spre încântarea milioanelor de internauţi care au vizionat în ultimele luni imaginile transmise printr-un streaming video de la Animal Adventure Park din Harpursville, o grădină zoologică aflată în apropiere de Binghamton, în statul New York, în aşteptarea acestui eveniment.

April, despre care medicii veterinari credeau că urma să nască în ianuarie sau februarie, era însărcinată de cel puţin 16 luni, în contextul în care perioada tipică de gestaţie a girafelor este de 15 luni, potrivit oficialilor americani.

Celebritatea girafei April şi fascinaţia publicului pentru puiul ei nenăscut au atins cote uriaşe atunci când administratorii acelei grădini zoologice au început să difuzeze imagini cu această girafă, în direct, pe YouTube, în luna februarie.

Sute de mii de internauţi unici au vizionat de atunci imagini cu girafa April, în vârstă de 15 ani, şi peste 1 milion de persoane au urmărit în direct momentul naşterii puiului ei, prin acel streaming video.

Administratorii grădinii zoologice americane au dezvăluit apoi, pe Twitter, că puiul este un mascul şi au publicat o fotografie a acestuia şi a mamei sale. ”Totul e bine”, au scris ei în textul care însoţeşte imaginea. Oficialii americani intenţionează să organizeze un concurs, cu participarea largă a publicului, pentru găsirea unui nume potrivit pentru puiul de girafă.

Girafa April a devenit celebră la sfârşitul lunii februarie, atunci când YouTube a întrerupt brusc live streamingul ei, din cauza unor ”extremişti ai drepturilor animalelor” – potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice -, care ar fi semnalat administratorilor YouTube o încălcare a politicii pe care această platformă online o are faţă de ”nuditate şi conţinuturile cu caracter sexual”.

Până în acel moment, 20 de milioane de persoane vizionaseră imagini transmise cu ajutorul unei camere video ce a fost amplasată în ţarcul girafei April. Întreruperea fluxului video i-a supărat pe fanii girafei, care s-au plâns că transmisiunea cu ”miracolul vieţii” a fost suprimată. Live streamingul a fost apoi restaurat de administratorii YouTube.

April şi partenerul ei de viaţă, masculul Oliver, trăiesc în ţarcuri separate la Animal Adventure Park din Harpursville.

Incluse pe lista animalelor vulnerabile de specialiştii de la International Union of Conservation of Nature, în 2016, girafele sunt cele mai înalte mamifere din lume. Animalele din această specie trăiesc cu precădere în savanele uscate din Africa subsahariană.

https://www.youtube.com/watch?v=R0na0uyMlT0

Sursă: News.ro