Cum se circulă pe principalele drumuri în ultima zi din 2014

Încă este închis, în urma ninsorii abundente și a viscolului, DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați).

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că a fost redeschis DN11A Podu Turcului – Bârlad, deocamdată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, întrucât în zona Căbeşti, judeţul Bacău, a viscolit puternic, zăpada fiind troienită. Pe drumurile naţionale din judeţul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A) se circulă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Pe DN24A Huşi – Murgeni se circulă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Încă este închis, în urma ninsorii abundente și a viscolului, DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați).

La această oră, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa vântul bate cu putere, spulberând zăpada de pe câmp pe partea carosabilă, formând suluri, mai ales pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 45 şi 105. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Este necesar să se mărească distanţa între autovehicule şi să se ruleze cu viteză redusă, porţiunile de carosabil uscat alternând cu altele acoperite cu zăpadă. Sunt obligatorii anvelopele de iarnă. Întrucât acest fenomen se semnalează şi pe alte drumuri naţionale din sud-estul ţării, le recomandăm conducătorilor auto să-şi doteze autovehiculele cu lanţuri antiderapante şi lopată.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov circulaţia a crescut în intensitate, desfăşurându-se uşor îngreunat în zonele Buşteni şi Sinaia.

Mare atenţie! În unele zone porţiunile de carosabil uscat pot alterna cu altele acoperite cu gheaţă sau zăpadă!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare, valabilă în intervalul 30 decembrie 2014, ora 20:00 – 2 ianuarie 2015, ora 10:00, referitoare la vreme deosebit de rece. De asemenea, în cursul zilei vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi în Dobrogea, spulberând zăpada deja depusă