Cum se circulă la început de săptămână pe principalele drumuri. Unde sunt probleme din cauza ninsorilor

Începând cu ora 9:55, în judeţul Cluj, traficul rutier a fost reluat pe DN18B, la ieşirea dinlocalitatea Măgoaja spre Târgu Lăpuş (judeţul Maramureş). Circulaţia a fost întreruptă din cauza unui autotren care a rămas blocat într-o curbă periculoasă. Pe acest sector de drum exista o restricţie anterioară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Începând cu ora 9:30, în judeţul Bihor, traficul rutier a fost reluat în ambele sensuri pe DN1H Aleşd – Nuşfalău, în zona Şinteu,la kilometrul 16+700 de metri. Circulaţia a fost întreruptă pentru scurt timp, apoi s-a desfăşurat îngreunat, din cauza unui autotren care a derapat în timp ce depăşea un altul. Pe carosabil există un strat subţire de zăpadă. Autotrenul care derapase a fost tractat de un utilaj de deszăpezire.

În judeţele Hunedoara şi Vâlcea, traficul rutier este întrerupt pe DN7A,pe tronsonul Voineasa – Jieţ, între kilometrii 40 şi 91+200 de metri, deoarece s-au format suluri de zăpadă, în urma viscolului puternic.

În judeţul Gorj, pe DN67C, în localitatea Novaci, un echipaj de poliţie nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către staţiunea Rânca şi verifică dacă acestea au în dotare lanţuri antiderapante.

Pe DN1, în judeţul Prahova, în zona kilometrului 73 (între zoneleMovila Vulpii şi Paralela 45), se montează separatoare de sensuri. Autovehiculele sunt redirecţionate de pe benzile centrale pe cele marginale.

Până în jurul orei 17:00, pe autostrada A1, pe sensul de mers Arad – Nădlac, se execută lucrări de reparaţii pe benzile unu şi de urgenţă, cu redirecţionarea autovehiculelor pe banda a doua, între kilometrii 577+800 şi 578+500 de metri.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe parcursul zilei, se lucrează pe mai multe segmente, astfel:

– asfaltare pe tronsonul kilometric 47+500 – 45, sensul Piteşti – Bucureşti, banda doi, cu redirecţionarea autovehiculelor pe prima bandă;

– aplicare marcajedelimitare banda unu de cea de urgenţă, pe tronsonul kilometric 110 – 120, sensul Bucureşti – Piteşti;

– aplicare marcaje delimitare banda unu de cea de urgenţă, pe tronsonul kilometric 114 – 106, sensul Piteşti – Bucureşti;

– reparaţii şi aplicare marcaje delimitare banda doi de banda unu, pe tronsonul kilometric 106 – 76, sensul Piteşti – Bucureşti, cu redirecţionarea autovehiculelor pe prima bandă, în zona în care se deplasează utilajul.

Până pe 15 noiembrie se vor executa lucrări de întreţinere periodică (aşternere covoare asfaltice) pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sectorulcuprins între kilometrii 96 şi 117+500 de metri, pe tronsonul Lehliu-Gară – Fetești.

Lucrările se vor executa pe segmente de maximum 2700 de metri, pe câte o cale de rulare, cu redirecţionarea traficului pe banda a doua a sensului opus (implicit, autovehiculele care circulă din sens opus vor folosi prima bandă). Excepţie va face segmentul cuprins între kilometrii 104+500 şi 106+500 (nodul rutier Drajna), unde se va circula pe câte o bandă.

Pe sectoarele pe care circulaţia se va desfăşura deviat (de pe un sens pe celălalt), viteza de deplasare a autovehiculelor va fi limitată la 60 km/h.

Lucrările se vor desfăşura fără întrerupere, în perioada menţionată ( atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi, inclusivîn weekend). Pentru ca participanţii la trafic să observe din timpzonele în lucru, balizele cu lumini intermitente vor funcţiona şi ziua.

În afara acestor lucrări de amploare, astăzi pe A2 se mai execută lucrări de asfaltare între kilometrii 55 şi 56, pe banda unu a sensului de mers Bucureşti – Constanţa.

În judeţul Olt, este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa –Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa –Salcia, DJ677 Salcia –Pleșoiu (DN64) .

În județul Galați, pe DN25 Galați – Tecuci este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între localitățile Șendreni și Hanu Conachi, fiind impusă şi restricţie de viteză de 50 km/h. Tronsonul de drum a fost afectat de inundaţii şi închis în perioada 12-16 octombrie 2016 (între kilometrii 31+200 – 68+197).

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (kilometrii 85+534-86+948), c irculaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu-Vâlcea – Sibiu, până în data de 1 decembrie 2016, pentru ase permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Şi în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.

În județul Argeș, până în data de 15 noiembrie 2016, pe DN7Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, între kilometrii 128 şi 134, pe raza comunei Drăganu, se efectuează lucrări de decopertare şi asfaltare, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de piloţi de circulaţie. În zona de lucru se circulă deseori în coloană.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A,pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

Restricţii pentru traficul greu există şi în judeţul Vrancea, pe drumurile naţionale secundare DN2M (Andreiaşude Jos – 7,5 tone) şi DN2N (Chiojnedeni – Vintileasca – 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS