Cum să ne păstrăm energici întreaga zi

Există numeroase studii care au încercat să identifice care sunt momentele care ne fac să fim extrem de vulnerabili în fața oboselii. Rezultatele ne permit să identificăm și care sunt metodele pentru a nu fi prinși într-o stare de fatigabilitate continuă.

În primul rând trebuie să avem un ritm circadian bine pus la punct și să încercăm să ne trezim la aceeași oră în fiecare zi. Corpul nostru este construit în așa fel încât suntem activi atunci când este lumină. Odată cu lăsarea întunericului, creierul nostru transmite semnale că a venit vremea să dormim. Astfel, un program coerent, cu suficiente ore de somn în timpul nopții, permite dimineți mai ușoare și o zi plină de energie. Și înainte de somn lăsați telefonul, tableta sau laptopul departe de pat – lumina emisă de ecranul acestora vă va afecta somnul.

Dieta este extrem de importantă. Este important să avem un aport cu precădere de proteine și nu o alimentație bazată pe carbohidrați. Mineralele, precum magneziul, trebuie să ocupe, de asemenea, un loc principal.
Și nu numai ce mâncăm este important, ci și când facem asta. Este recomandat să mâncăm la aceleași ore în fiecare zi.

Nu ignorați sfaturile care privesc meditația – găsiți un loc liniștit și pentru 20 de minute petreceți timpul acolo și gândiți-vă la lucrui plăcute. Sau pur și simplu plimbați-vă și ascultați muzica preferată la un volum acceptabil.

Toate acestea pentru o stare de sănătate excelentă și o stare de spirit echilibrată.