Confidenţialitate

Cum să desfunzi țevile de canalizare: 3 soluții eficiente (P)

Canalizarea înfundată este o problemă extrem de neplăcută, iar efectele negative pot fi scurgerea lentă a apei sau acumularea acesteia în vasul de WC, mirosuri urâte și zgomote ciudate. Iată care sunt principalele motive pentru care se înfundă țevile și 3 dintre soluțiile pe care le poți încerca!

De ce se înfundă țevile?

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care se înfundă țevile și conductele este acumularea de obiecte și resturi în sistemul de canalizare: mâncare aruncată în vasul de WC, grăsime, fire de păr, hârtie igienică și alte obiecte sanitare care nu se dizolvă în apă etc.

De asemenea, o instalare necorespunzătoare sau o structură defectuoasă a sistemului de canalizare poate favoriza înfundarea conductelor. Este important să folosești produse adecvate și de înaltă calitate: vezi oferta variată de țevi portocalii din PVC și apelează la serviciile unor profesioniști!

Soluții pentru desfundarea țevilor

Dacă te confrunți adesea cu țevi și conducte înfundate, prevenirea acestei probleme rămâne cea mai bună soluție pentru a menține un sistem de canalizare funcțional. Nu arunca resturi de mâncare, grăsimi, uleiuri sau articole de îngrijire personală în vasul de WC!

Totodată, apa dură cauzează, cu timpul, depuneri care îngustează țevile și conductele, iar pentru mentenanța sistemului de canalizare sunt necesare intervenții periodice. Descoperă, în cele ce urmează, alte soluții eficiente pentru desfundarea WC-ului sau bideului!

  1. Soluții preparate în casă

Una dintre opțiunile la îndemâna oricui pentru desfundarea țevilor este prepararea unor soluții simple, cu ingrediente pe care le poți găsi ușor în casă sau la raft. Spre exemplu, toarnă bicarbonat de sodiu în scurgere și, ulterior, oțet. Amestecul va forma o reacție chimică. După 30 de minute – o oră, adaugă apă fierbinte, pentru clătirea și înlăturarea mizeriei depuse.

Dacă motivul înfundării sistemului de canalizare este acumularea de grăsimi, poți folosi o soluție formată din apă clocotită și detergent de vase. Tot pentru această problemă, toarnă în scurgere bicarbonat de sodiu, sare și oțet.

  1. Soluții chimice pentru desfundarea țevilor

Dacă desfundarea sistemului de canalizare nu se poate realiza cu amestecuri realizate în casă, optează pentru soluții chimice profesionale. Astfel de produse au o acțiune puternică și eficientă, însă trebuie să citești cu atenție etichetele și să respecți instrucțiunile de utilizare. În caz contrar, poți deteriora țevile sau provoca reacții periculoase.

În același timp, pentru desfundarea țevilor poți folosi sodă caustică. Manevrează substanța doar cu mănuși de protecție, pentru a proteja pielea. Pune o cantitate mică în scurgere și toarnă apă fierbinte. Lasă să acționeze aproximativ 30 de minute și, dacă este necesar, repetă procedeul.

  1. Desfundarea mecanică a țevilor

Pentru desfundarea mecanică a canalizării sunt folosite un arc (șarpe) de curățat, un dispozitiv cu aer comprimat sau alte echipamente profesionale. Astfel, dopul care blochează scurgerea este îndepărtat în mod fizic. Dacă nu ai produsele necesare sau nu știi cum se realizează corect procedurile de acest fel, cere ajutorul unor specialiști.

Fiecare metodă are avantajele și dezavantajele sale și poate fi eficientă în anumite situații. Alege soluția de desfundare a țevilor potrivită pentru tine și beneficiază de un sistem de canalizare funcțional.

Foto: shutterstock.com