Cum s-ar vota în alte țări între Hillary Clinton și Donald J. Trump

Doi olandezi au creat un site unde urmăresc cum ar vota locuitorii altor țări dacă ar fi puți să aleagă între Hillary Clinton și Donald Trump. Fără a avea pretențiile unei cercetări sociologice și limitând votul după IP, ceea ce înseamnă că sistemul poate fi înșelat oarecum simplu, siteul worldwide.vote a adunat până acum 427.125 de voturi, inclusiv din România și Moldova.

Potrivit centralizării făcute de worldwide.vote, alegerile ar fi câștigate lejer, în alte țări decât Statele Unite ale Americii, de Donald Trump cu 56% din opțiuni. Și pentru votanții americani care au intrat pe site tot Donald Trump ar fi câștigătorul, cu 54%.

În ceea ce privește voturile românilor exprimate pe același site, 2671 la număr, Hillary Clinton ar câștiga la mică diferență – 51%. În Moldova, unde au votat doar 248 de persoane, Donald Trump ar avea o victorie răsunătoare cu 83%.

SONDAJ: Românii o vor pe Hillary Clinton la Casă Albă și doresc întărirea relațiilor diplomatice cu SUA

Majoritatea românilor și-ar dori ca Hillary Clinton, candidatul democraților, să câștige alegerile prezidențiale în Statele Unite, arată un sondaj, realizat în perioada 17-20 octombrie de Institutul de Studii Sociale și Politice privind politica externă a României.

În cazul în care românii cu drept de vot ar putea aleger președintele SUA, 70% ar vota cu Hillary Clinton, în timp ce Donald Trump, candidatul republicanilor, ar obține doar 6% din voturi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS