Cum s-ar putea opri conflictul israeliano-palestinian

Palestinienii să nu atace Israelul, să recunoască dreptul acestui stat de a exista și să respecte acordurile de pace, a declarat ambasadorul Israelului la București, Dan Ben-Eliezer

Palestinienii să nu atace Israelul, să recunoască dreptul acestui stat de a exista și să respecte acordurile de pace.

Sunt cele trei condiții care ar opri confictul israeliano-palestinian… a declarat ambasadorul Israelului la București, Dan Ben-Eliezer în emisiunea după 20 de ani de la PRO TV.

Privind toate aceste condiții ambasadorul s-a arătat sceptic. Asta pentru că mișcarea Hamas continuă să susțină distrugerea Israelului și refuză să negocieze cu oficialitățile de la Tel Aviv.

În ceea ce privește reizbucnirea conflictului de săptămâna trecută, ambasadorul israelian a precizat că au fost mai puține victime de partea palestinienilor, deoarece Israelul este o țară dezvoltată a cărei tehnologie permite interceptarea majorității rachetelor, prin sistemul Domul de Fier. Potrivit CNN, în ultimul confict dintre cele două părți, au murit peste 160 de palestinieni și 5 israelieni.

Dan Ben-Eliezer a infirmat și informațiile potrivit cărora Fâșia Gaza ar fi izolată și s-ar afla sub controlul Israelului. El a precizat că Israelul furnizează eletricitate și apă în regiune și a continuat să facă acest lucru și săptămâna trecută. În plus, există acces liber spre Egipt.

Miercurea trecută, a fost semnat la Cairo, un nou armistițiu între Israel și Mișcarea Hamas, despre care ambasadorul israelian la București a spus că a fost încălcat pentru că au fost lansate în continuare rachete dinspre Fâșia Gaza.