Confidenţialitate

Cum s-a schimbat viața lui Mădălin în urma campaniei “Urmează-ți Visul”

În primăvara acestui an, l-am cunoscut pe Mădălin. Locuieşte în Mârşa, judeţul Giurgiu, are 16 ani şi vrea să devină medic.

Părinții lui suferă de parapareză spastică şi se deplasează foarte greu, în cadru. Operațiuni simple precum trecerea unui prag sau curățarea unui cartof reprezintă adevărate provocări, pe care nu le pot trece fără Mădălin.

Băiatul face curat, aduce apă, cară lemne, face cumpărăturile şi nu numai. Cumva, își face timp să și învețe, și Mădălin este olimpic la matematică și română.

În plus, face naveta 30 de kilometri pentru a ajunge la liceu, în Bolintin-Vale. Ar fi putut intra la un liceu de top din București, dar nu a făcut-o. Un motiv important a fost lipsa banilor. Dar în afară de asta, Mădălin nu a avut inima să își abandoneze părinții, care ar fi rămas în grija nimănui.

Nenumăraţi ascultători s-au mobilizat şi i-au trimis lui Mădălin cărţi, haine, bani, lemne sau mobilă. Însă poate cel mai impresionat a fost ajutorul oferit de un cuplu din Bucureşti, care a dorit să rămână anonim.

Mădălin este meditat de către cei doi soţi gratuit la chimie, materie pe care trebuie să o stăpânească foarte bine pentru a intra la medicină. Băiatul este cazat peste weekend în Capitală şi familia la care stă îl duce la teatru, la film sau la diverse expoziţii. În vacanţă, au mers împreună la munte şi fără ei, Mădălin nu ar fi avut cum să se bucure de toate aceste lucruri.

“Mădălin era un copil plecat de la talpa țării, cum se spune. Acuma, s-a ridicat. Vede şi el lumea altfel. A putut să evolueze. A fost ajutat de foartă multă lume. Şi pe această cale le mulțumesc din suflet pentru ajutorul acordat”, spune mama lui Mădălin.

Zeci de ascultători au fost impresionaţi de povestea lui Mădălin şi de curajul cu care înfruntă destinul. În ultimele luni, el şi familia lui au primit bani, mobilă sau lemne. Pentru Mădălin, e un mare câştig simplul fapt că nu mai doarme şi învaţă într-o cămăruţă de 5 metri pătraţi împreună cu părinţii lui.

Cu ajutorul ascultătorilor, una dintre odăile casei vechi şi dărăpănate a devenit locuibilă şi acum, e numai a lui.

Mădălin a mai primit şi bani, de care nu vrea să se atingă decât după ce va termina liceul. Şi poate nici atunci…

“În contul meu s-au strâns vreo 40 de mii de lei, cu care plănuiesc ca dacă ajung la medicină cu taxă, deși nu îmi doresc, să îmi plătesc facultatea”, mărturisește Mădălin.

Mădălin şi mama lui le sunt recunoscători tuturor celor care i-au ajutat, mai ales că cei mai mulţi, nu erau neapărat oameni înstăriţi. Fiecare a dat ce şi cât a putut, din puţinul lui. Însă în mod deosebit, gestul unui cuplu de bucureşteni continuă să îl uimească pe Mădălin.

Cei doi sunt foarte modeşti şi nu au vrut să îşi divulge identitatea. Pentru ei e suficient că oferă o şansă în viaţă unui tânăr cu un potenţial uriaş, dar cu care soarta nu a fost prea blândă.  De la ei, dar şi de la toţi cei care i-au sărit în ajutor, Mădălin şi mama lui au înţeles că nimeni nu e niciodată singur. Şi că merită să speri şi să lupţi pentru visul tău.

“Există foarte mulţi oameni buni, cu care chiar dacă nu ai nicio legătură, tot pot să te ajute. Niciodată nu trebuie să disperi şi să spui că aici s-a terminat pentru ca mereu există o cale. Vreau să le spun că le mulțumesc din tot sufletul pentru tot ce au făcut pentru mine. A ajutat enorm. Și le doresc tot binele din lume”, mărturisește Mădălin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.