Cum recunoaştem semnalele pe care ni le dă corpul

Acordaţi atenţie sporită semnalelor de alarmă pe care vi le trimite corpul!

Corpul nostru, atunci când simte pericolul, ne avertizează prin diverse semne și simptome pe care, dacă le recunoaștem la timp, putem evita complicații serioase. Azi amintim câteva semne importante pe care nu trebuie să le ignorăm. Amorțelile apărute la nivelul membrelor superioare sau inferioare, frecvent pe o parte a corpului, însoțite de amețeli, confuzie, vederă dublă și tulburări de vorbire ne pot avertiza asupra unui accident vascular cerebral. Timpul este esențial și este necesar să anunțați serviciul de urgență imediat.

Disconfortul sau durerea apărute în piept, care iradiază spre gât, brațe sau mandibulă, alături de transpirații reci, slăbiciune extremă și sufocare sunt semnele unui infarct miocardic. Persoanele cu o astfel de problemă pot avea și greață și vărsături.

Atunci când se formează un cheag de sânge la nivelul vaselor gambei, apare pericolul ca acesta să se desprindă și să ajungă la nivelul plămânilor. Nu ezitatți să contactați medicul dacă aveți pulpa picioarului umflată, roșie și dureroasă. Apariția în această situație a durerii în piept, setea de aer și tusea cu sânge, traduc o afecțiune gravă care conduce la deces dacă nu se intervine rapid.

Dacă observați sânge în urină, chemați imediat medicul, chiar dacă nu este însoțită de durere. Tumorile de rinichi, vezică urinară sau prostată conduc la un astfel de semn. Nu așteptați să apară durerea.

Persoanele cu astm au nevoie de asistență medicală de urgență dacă simptomele unei crize precum respirația șuierătoare se înrăutățesc sau nu se ameliorează. Mușchii respiratori obosesc și în urma extenuării, pot ceda.