Confidenţialitate


Cum puteţi scăpa de bacteriile din aerul condiţionat


Temperaturile ridicate de pe perioada verii au devenit un lucru normal pentru conditiile climatice din Romania.

Ca urmare a acestei fierbinti realitati, aerul conditionat a devenit o prioritate pentru locuintele si birourile din Romania. Din pacate insa, o data cu aerul conditionat apar si o serie de probleme de sanatate: germenii, bacteriile şi ciupercile, care se formeaza in interiorul aparatului de aer conditionat, pe elementii radiatorului (vaporizatorului) si pe filtre, care se răspândesc în toate incaperile şi care provoaca rinite, alergii, laringite, faringite şi bronşite, micoze, precum şi o diminuare generală a imunităţii căilor respiratorii. Aerul umed care intra in radiatorul de racire determina condensarea apei pe elementele vaporizatorului, care adera foarte usor la acestea.

Combinatia de praf, umezeala, frig si intuneric asigura mediul ideal pentru inmultirea bacteriilor si microorganismelor. Aparitia germenilor, bacteriilor si a ciupercilor este insotita in general de un miros neplacut, care vine adesea din sistemul de ventilatie al aparatelor, dupa mai multe luni de exploatare.

Recent producatorul japonez Earth Chemical, Tokyo, a introdus pe piata din Romania un spray pentru curatarea radiatorului aparatelor de aer conditionat. Acest produs se gaseste in magazine sau la unii distribuitori de aparate de aer conditionat sub numele REFRESHAIR HOME.

Sprayul poate fi utilizat usor, nefiind necesare cunostinte tehnice. Acesta realizeaza o dezinfectie a aparatului, eliminand mirosurile neplacute. Produsul este recomandat sa se foloseasca cel putin de doua ori pe an, la inceputul si sfarsitul sezonului de utilizare a aparatului de aer conditionat, iar pretul la care se gaseste in magazine este de aproximativ 40 lei.

Avantajele curatarii frecvente a aparatului de aer conditionat sunt:
– Un aer rece si curat

– Disparitia disconfortului produs de mirosul neplacut

– Eliminarea riscurilor aparitiei bolilor cauzate de bacteriile si ciupercile formate in interiorul aparatelor de aer conditionat

– Realizarea unor importante economii, deoarece un aparat murdar are o eficienta cu peste 20% mai mica , dar consuma la fel de mult.

– Prelungirea vietii ventilatorului (un radiator murdar va solicita mai mult ventilatorul, fapt care va conduce la o durata de viata mai mica a acestuia)

Earth Chemical a dezvoltat si un produs pentru curatarea aerului conditionat din masina, comercializat in Romania tot sub numele REFRESHAIR AUTO. Pretul la care se gaseste in magazine este de aproximativ 50 lei, in timp ce in service, aceeasi operatie de curatare a sistemului de climatizare costa cateva sute de lei.

Preturile sunt cele valabile la data publicarii articolului, 22 iulie 2008.


Ultimele stiri
Canicula afectează circulația trenurilor CFR. Acestea vor avea întârzieri în perioada următoare | AUDIO

Patronatele reclamă, după întâlnirea cu premierul, că tăierea voucherelor de vacanță afectează vizibil Horeca: „Se închid restaurante și…

Bucătării neigienizate și lipsa autorizației de securitate la incendiu, nereguli găsite la cămine de bătrâni din București. Inspectorii…

Invazie masivă de lăcuste în Delta Dunării. Fermierii se tem că își vor pierde culturile: „Devorează tot în…

Acordul de pace dintre Rusia și Ucraina, fără progrese. Trump a vorbit la telefon cu Putin: „Nu cred…

Reforma Romsilva. Diana Buzoianu: „Nu vor exista în continuare aceleași sporuri și aceleași beneficii care au fost. România…

ANM: Cod portocaliu de caniculă în jumătatea de vest a țării. Temperaturi de peste 40 de grade Celsius…

Ursoaica care a omorât un turist italian pe Transfăgărășan a fost împușcată. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă…

Italia: Explozie la o benzinărie din estul Romei. 21 de oameni au fost răniți. Georgia Meloni: „Monitorizăm situația”

Fostul campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, va fi înmormântat astăzi la Hunedoara | AUDIO



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.