Cum prind viaţă monştrii White Walkers din „Game of Thrones“ – VIDEO

HBO a publicat un video în care explică procesul interesant şi minuţios prin care prind contur îngrozitorii monştri din serialul „Game of Thrones”.

Pentru unii dintre fanii serialului „Urzeala tronurilor“ White Walkers sunt nişte fiinţe supranaturale înfricoşătoare, extrem de greu de privit când îşi fac apariţia pe micile ecrane, în timp ce pentru alţii reprezintă dovada măiestriei artiştilor din spatele lor, scrie Adevărul.ro.

Scheletele gigantice cu păr lung şi alb, care au provocat ravagii în ţinutul Westeros în ultimul sezon al serialului, sunt rezultatul unui efort comun al echipei de designeri de protetice, prezentaţi într-o filmare de câteva minute din culisele producţiei HBO.

„Este un proces laborios de la început până la sfârşit”, declară Barry Gower, coordonatorul echipei de designeri.

Acesta a mai precizat că este un proces artistic şi că presupune pictură, sculptură şi coafură, toate fiind făcute cu o mare precizie. Marea provocare este că fiecare White Walker arată diferit, dar şi că artiştii trebuie să fie cât se poate de atenţi la o sumedenie de detalii mici, dar extrem de importante.

De exemplu, măştile trebuie să nu fie prea grele, pentru ca actorii să poată respira cu uşurinţă, şi să reziste la orice fel de temperatură sau condiţii meteorologice.

Gowe a subliniat că realizarea unui singur mulaj durează în jur de o lună şi a mărturisit că scena preferată din „Urzeala tronurilor“ este cea în care armata de White Walkers îl atacă pe Jon Snow şi pe Sălbatici. „Nu îţi vine să crezi că ceea ce vezi pe filmare e ceea ce a ieşit din mâna ta. Sentimentul de împlinire a fost incredibil“, a spus Gowe.

Al şaselea sezon al serialului „Game of Thrones“ va avea premiera pe 24 aprilie.