Confidenţialitate

Cum poate fi aflată starea drumurilor, dacă sunt restricții sau drumuri închise din cauza vremii

Este cod portocaliu de vreme rea până vineri, 12 februarie, ora 18:00.  În Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură sunt anunțate intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă.

În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea lor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri consistent, iar local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

În același timp, intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

În aceste condiții, șoferii trebuie să verifice dacă drumurile pe care urmează să se deplaseze nu sunt afectate de căderile de zăpadă.

CNAIR recomandă şoferilor să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe  pagina dedicată a CNAIR.

La ora 20:40 nu apar drumuri blocate sau cu cirulația îngreunată din cauza condițiilor meteo.

Poliția Rutieră transmite șoferilor mai multe recomandări, în contextul prognozei meteo:

nu plecați la drum fără a avea vehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă;

circulați cu prudență sporită, pentru a putea evita obstacolele;

păstrați în mers o distanţă corespunzătoare între autovehicule;

– adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere;

– utilizați în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

– în condițiile unui carosabil alunecos, evitați pe cât posibil manevra depăşirii (dacă manevra este necesară, realizați-o numai după o asigurare temeinică).