Cum petrec românii minivacanţa de 1 Mai

Minivacanţa de 1 Mai programează, în ţară, o serie de evenimente.

Cei care au ales să îşi petreacă minivacanţa la malul mării vor avea partea de mai multe concerte, o paradă de mașini şi un festival de artă şi pescuit.

Câteva zeci de salvamari voluntari se vor afla pe plajele dintre Constanța și Mamaia. Totodată, se reintroduc în circulaţie autobuzele etajate.

Pensionarii constănţeni vor primi, la picnicurile de 1 Mai, mici și bere din partea Primăriei. Acțiunea se va desfășura în 3 puncte din oraş, unde participanţii vor putea urmări şi programe artistice susţinute de formaţii de muzică populară.

Pe Valea Prahovei şi în judeţul Braşov, hotelierii şi proprietarii de pensiuni au pregătit petreceri câmpeneşti cu focuri de tabără, grătare în aer liber şi cine tradiţionale. Cele mai accesibile oferte sunt în staţiunea Buşteni, unde costul unei nopţi de cazare este de 65 de lei de persoană, în preţ fiind incluse şi două mese pe zi, la alegere.

Proprietari de pensiuni din Apuseni şi de pe Valea Sebeşului le-au pregătit turiştilor bucate tradiţionale, iar autorităţile din Alba Iulia organizează un festival roman.

Concursuri medievale şi simulări de lupte între cavaleri sunt organizate la Hunedoara, în cadrul “Dracula Festival”, iar la Deva vor avea loc concerte și parade medievale.

Primăria din Galaţi anunţă mai multe concerte şi spectacole de teatru de păpuşi.

Autorităţile din Râmnicu Vâlcea organizează un spectacol-maraton într-o zonă de picnic special amenajată, fiind incluse spectacole folclorice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS