Confidenţialitate

Cum își vor recupera banii românii care au depus deja formularul 600?

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, spune că cel mai probabil, românii care au mers la ANAF și au completat deja formularul 600, vor depune o declarație specială prin care Fiscul să le poată returna contribuțiile deja plătite.

„Există varianta cea rectificativă, adică în astfel de situații se poate, pentru ca nimeni să nu piardă față de ce a fost în anul trecut, există acea posibilitate ca angajatul să facă o declarație rectificativă atunci când va fi ea depusă. Astfel încât sumele de pe perioada trecută, până la apariția Ordonanței de Urgență, să fie recuperată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În altă ordine de idei, Ministrul de Finanțe a spus că vor fi verificate la sânge toate cheltuielile bugetare din instituțiile statului.

„Simplificare radicală. Tot volumul de cheltuieli publice, deci tot ce se cultivă în zona publică, trebuie luat, verificat și justificat după cum urmează. O cheltuială se justifică sau nu. Dacă nu se justifică, în viitorul apropiat nu se va mai regăsi în coșul de cheltuieli. Dacă o cheltuială se justifică, atunci vedem dacă ea se poate susține din zona de Fonduri Europene sau dacă nu. Dacă nu rămâne mai departe pe buget.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.