Confidenţialitate

Cum influențează politica jocurile. Cătălin Butnariu, președintele RGDA, explică ce se va întâmpla la Game Jam Games&Politics – VIDEO

La Europa FM, Cătălin Butnariu, președintele RGDA, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, explică ce se întâmpla la București între 12 și 14 octombrie, la Game Jam-ul cu tema Games&Politics,care își propune să aducă în prim plan probleme sociale și politice actuale din întreaga lume prin intermediul jocurilor video.

”Industria jocurilor este o industrie de divertisment până la urmă. Este, considerăm noi, o formă de artă, deși nu este recunoscut global încă lucrul acesta. (…) Un joc se poate face despre orice, de ce nu și despre politică. (…) Nu își propune să fie un eveniment politic, este un challenge creativ care să fie pe teme legate de politică, scopul fiind de awareness în ceea ce privește politica în general. Aș spune că are un scop educativ tema aceasta de la Goethe-Institut și cred că e oportunitate interesantă pentru cei care vor participa”, spune Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

Înscrierile s-au încheiat pe 16 septembrie, iar participanții la aceast[ edi’ie demonstrează că piața românească a dezvoltatorilor de jocuri este una care se dezvoltă din ce în ce mai mult de la un an la altul, după cum subliniază, la Europa FM, președintele Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România.

Game Jam-ul cu tema Games&Politics, organizat de Goethe-Institut, se adresează unui public larg alcătuit din programatori, artiști, activiști civici, muzicieni, cineaști, analiști politici, dezvoltatori de jocuri sau persoane creative, indiferent de nivelul de pregătire.

Game Jam-ul face parte din expoziția interactivă de jocuri video „Games & Politics”, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate 18 jocuri video cu teme politice. Jocurile abordează în plan artistic tematici precum critica mijloacelor media, migrația, raporturile de putere, rolul sexelor și militarismul. Expoziția va avea loc în perioada 5 – 21 octombrie în noul pavilion cultural al Goethe-Institut București, din Calea Dorobanți nr. 32.