Cum este cunoscut Moș Crăciun în jurul în lumii

Au mai rămas 16 de zile până la sosirea lui Moș Crăciun. Puteți vedea cronometrul și pe site-ul nostru – europafm.ro, unde vă invităm să vă înscrieți dacă vreți să stați de vorbă cu moșul.

Deși nu multe persoane se pot lăuda că l-au văzut pe Moș Crăciun, el este așteptat de toată lumea, chiar dacă și tradițiile diferă de la o țară la alta.

În România, Moşul vine de la Polul Nord și este foarte atent la cadourile pe care le lasă sub brad celor pe care i-a văzut că au fost cuminţi.

În Ungaria, Moș Crăciun este reprezentat de un înger, iar în ziua de 25 decembrie, copiii găsesc bradul împodobit cu luminițe și steluțe , iar sub el cadourile dorite.

În Islanda, darurile sunt aduse din munţi de către cei 13 pitici de Crăciun care vin pe rând, din ziua de Crăciun şi până pe 6 ianuarie.

În Franţa, Moșul se strecoară pe coşul casei şi lasă cadourile în pantofi.

În Statele Unite, Moş Crăciun călătoreşte în ajun într-o sanie zburătoare trasă de reni. El intră în case pe horn şi lasă cadourile sub brad sau în ciorapii agăţaţi deasupra şemineului.

În Australia, Moşul este îmbrăcat în pantaloni roşii scurţi şi în loc de sanie este ilustrat într-un elicopter.

Acestea fiind spuse, nu contează în ce parte a lumii ne aflăm în seara Ajunului, Moșul este prezent peste tot și verifică dacă am fost cuminți.

Sophie Dimulete:
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.