Cum creştem calitatea Educaţiei? – VIDEO

De astăzi, emisiunea România în Direct este transmisă și video, pe internet, pe site-urile europafm.ro și biziday.ro, precum și pe conturile de Facebook Radio Europa FM şi Biziday.

Încă mai vorbim de școli fără autorizație ISU sau chiar sanitară, de școli fără apă curentă, dar probabil cel mai mult ne obsedează faptul că nu am reușit să facem din sistemul de Educație de astăzi unul mai eficient decât cel de pe vremea comunismului.

Permanent ne raportăm la acea perioadă și facem asta pentru că toți avem impresia, probabil reală, că după Revoluție, Învățământul a intrat într-un declin din care nici astăzi nu am reușit să îl oprim.

Pe de altă parte, în această vară am descoperit câteva cifre care m-au contrariat – atât în valoare absolută, dar și ca procent din PIB sau din cheltuielile statului – Educația este azi mai bine finanțată decât era pe vremea lui Ceaușescu.

Ne dorim să ajungem la 6% din PIB, acum sunt undeva puțin sub 4%, dar pe vremea comunismului procentul alocat pentru Educație era de doar 2,2 procente.

Și dacă din punct de vedere cantitativ lucrurile par totuși a fi progresat, e clar că problema este una de ordin calitativ.

De ce am trage concluzia că vom avea copii mai instruiți, mai educați, mai pregătiți pentru viață, alocând mai mulți bani, dacă până acum acest lucru nu a funcționat?

Ce ar trebui făcut pentru a schimba calitativ Educația? Ce ați schimba la școala la care învață copilul dumneavoastră?