Confidenţialitate

Prof. Cherecheș, despre redeschiderea școlilor: Copiii ar trebui să poarte mască tot timpul, inclusiv în pauze

Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş-Bolyai de la Cluj-Napoca, spune că redeschiderea școlilor trebuie făcută doar în urma unei analize a specialiștilor.

Profesorul a vorbit, la Piața Victoriei, cu Alice Iacobescu, despre cum ar trebui redeschise unitățile de învățământ și ce categorie de elevi ar putea să ajungă primii în bănci.

„Eu nu am considerat că ar fi trebuit închise școlile nici când au fost închise, mă refer la cele până în clasa a IV-a. (…)  Ar fi trebuit deschise, dar cu suport din partea autorităților locale. Poliția ar fi trebuit să disperseze grupurile de părinți adunate la școli, transportul în comun, o oră înainte, o oră după, nu folosește nimeni transportul în comun, doar pentru școli. (…) Prioritatea ar trebui să fie redeschiderea școlilor până în clasa a IV-a dar nu oricum. (…) Trebuie făcut training pe respectarea regulilor”, consideră expertul.

În plus, este nevoie de alte măsuri de protecție față de cele care au fost implementate la începutul anului școlar, a mai adăugat Răzvan Cherecheș.

„Copiii ar trebui să poarte mască tot timpul, inclusiv în pauze, pentru că știm că noua tulpină îi infectează mai tare și pe copii. Copiii, în cel mai rău caz, vor dezvolta o simptomatologie ușoară, dar riscă să fie cărăușii voluntari”, consideră el.

Urmăriți în continuare emisiunea Piața Victoriei, cu Alice Iacobescu și profesorul Răzvan Cherecheș: