Cum comentează presa comentariul lui Cristian Tudor Popescu la adresa lui Cezar

Presa alocă spaţiu amplu rubricii ‘Judecata de Joi’ din Deşteptarea, unde Cristian Tudor Popescu a avut un comentariu acid la adresa lui Cezar şi pe care jurnalistul l-a şi imitat cu piesa ‘ It’s My Life’.

În selecţia naţională Eurovision, desfăşurată în luna martie, Cezar a primit cu ‘It’s My Life’, piesă compusă de Cristian Faur, cele mai multe voturi din partea telespectatorilor (9.774, dintr-un total de 42.567), obţinând 12 puncte din partea acestora, cărora li s-au adăugat 8 puncte de la juriul de specialitate.

Comentariile privind alegerea lui Cezar ca reprezentat al României la Eurovision sunt împărţite între susţinătorii săi şi cei care condamnă alegerea unui moment atât de diferit pentru cel mai important concurs muzical european. Totul a culminat joi, în emisiunea ‘Deşteptarea’, prezentată de Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu, unde, în cadrul rubricii ‘Judecata de Joi’, Cristian Tudor Popescu a făcut o serie de comentarii acide pe care le-a completat cu refrenul piesei lui Cezar.

Adevărul titrează: ‘Cristian Tudor Popescu îl imită pe Cezar Ouatu: Extrage din zona tiroidei un soi de triluri de bibiloi sugrumat‘ Adevărul aminteşte că jurnalistul şi-a justificat atitudinea critică: ‘Unii dintre dvs., stimaţi ascultători, se întreabă probabil de unde această răutate la subsemnatul faţă de un tânăr talent. Răspunsul stă în observaţia doamnei profesoare de muzică: în loc de inimă am un zgârci îngheţat’. Agenţia Mediafax preferă o atitudine neutră, titrând sec: ‘Cristian Tudor Popescu îl imită pe Cezar Ouatu‘. Aceeaşi abordare o preferă şi cotidianul online Gândul.info: ‘Cristian Tudor Popescu îl imită pe Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision‘.

Libertatea licitează subiectul, exploatând la maximum ceea ce s-a întâmplat joi dimineaţa în ‘Deşteptarea’, la Europa FM: ‘Moment antologic! Cristian Tudor Popescu îl imită pe Cezar Ouatu: «Trage de undeva din zona tiroidei un soi de triluri de bibiloi sugrumat» ‘.

Pentru postul de ştiri Realitatea TV inetresul se mută strict către gestul jurnalistului – ‘Cristian Tudor Popescu, aşa cum NU l-ai mai auzit: cântă şi îl imită pe Cezar Ouatu‘.

România liberă atrage atenţia tot asupra ineditului din gestul lui Cristian Tudor Popescu: ‘Cum îl imită Cristian Tudor Popescu pe Cezar Ouatu‘, este titlul găsit de jurnaliştii RL.

Postul B1 TV atrage atenţia asupra paralelei făcute de gazetar între Cezar şi lumea politică. Sub titlul ‘CTP cântă! Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a imitat perfect pe Cezar Ouatu, câștigătorul Eurovision!’, B1 TV notează: ‘Jurnalistul spune că Cezar Ouatu a fost desemnat pe bună dreptate câștigătorul Eurovision, pe baza votului popular, la fel ca și în cazul politicienilor care rag și grohăie la București, iar la Bruxelles toți se dau contratenori’.

Click dă şi un verdict pentru momentul de joi dimineaţa din matinalul Europa FM: ‘Mori de râs! Cristian Tudor Popescu îl imită pe reprezentantul României la Eurovision!‘. O viziune asemănătoare asupra celor întâmplate o are şi RING: ‘De tot RÂSUL!’

Click aici pentru a-l reasculta pe Cristian Tudor Popescu în Deşteptarea