Cum au transformat Vlad Petreanu și George Zafiu o conferință pentru tineri într-un stand-up comedy

Invitați speciali la cea mai amplă serie de conferințe practice pentru tineri, Bookland, gazdele matinalului Deșteptarea de la Europa FM, George Zafiu și Vlad Petreanu, au transformat întâlnirea într-un super show de stand-up comedy care s-a încheiat cu aplauze furtunoase din partea celor peste 200 de spectatori.

‘Dacă vreți să ascultați o piesă din anul în care v-ați născut, deschideți radioul pe Europa FM’, le-a zis Vlad Petreanu când a văzut că în audiență sunt mulți tineri de 16-17 ani și-a continuat povestind despre prima carte din biblioteca tatălui său – luată dintr-o bibliotecă părăsită în timpul războiului: ‘Amice, ești un idiot’.

Cartea a fost debutul unei colecții de peste 3.000 de exemplare care pentru Vlad au o importantă valoare emoțională; cărți care l-au însoțit și ajutat pe parcursul carierei care include toate ramurile presei – ziare, televiziune, radio, online.

‘Eu am citit până când a venit Revoluția și au apărut alte tentații. Acum știu că am văzut toate filmele care s-au făcut dupa cărțile pe care le-a citit Vlad, care e intelectualul echipei’, a replicat George Zafiu. ‘La 16 ani m-am angajat la radio în Iași și am început să neglijez scoala până când tatăl meu m-a chemat într-o seară la o discuție serioasă: ‘Fie te pui cu burta pe carte, fie alegi radioul dar îți cauți și alt loc unde să locuiești’, mi-a zis tata ferm. Iar eu, fără să stau pe gânduri, am ales radioul. După câteva secunde mi-am dat seama că e 10 seara și că nu am unde să dorm dacă plec de acasă atunci și-am încercat să câștig timp, întrebându-l: plec acum sau mâine dimineață? Pentru că e târziu acum’, a continuat povestirea George Zafiu, spre amuzamentul audienței.

Matinalii Europa FM, ambii cu o experiență de peste 20 de ani în media, le-au arătat tinerilor că dincolo de glumele dintr-un show e multă pregatire și e nevoie de multă lectură. Drept urmare, cei doi au invitat un student din audiență în Desteptarea pentru a înțelege mai bine mecanismele din spatele unei asemenea emisiuni.

Conform celui mai recent sondaj de audiență, ‘Desteptarea’ cu Vlad Petreanu și George Zafiu este lider de piață în toate orașele țării, cu cea mai mare cotă dintre radiourile private (10,5%) și o audiență medie zilnică de peste 630.000 de ascultători. În același program îi mai puteți asculta săptămânal pe Cătălin Tolontan, Cristian Tudor Popescu și Moise Guran.