Confidenţialitate

Cum au reacționat soldații ucraineni după discursul lui Putin. „Nu contează câte trupe va trimite, noi ne vom apăra teritoriile” | AUDIO

„Nu contează câte trupe va trimite Putin, noi ne vom apăra teritoriile”. Este reacția unui soldat aflat pe frontul de Est al Ucrainei. Jurnalistul Mircea Barbu, aflat în regiunea Harkov, a vorbit cu ucrainenii angrenați în contraofensiva care face progrese simțitoare pe zi ce trece.

Taras este inginer și s-a înscris ca voluntar în armată în vara lui 2021.

El i-a spus jurnalistului român că soldații au moralul ridicat și sunt optimiști cu privire la ce urmează.

Mă aflu în regiunea Harkov, în prima linie a războiului dintre Rusia și Ucraina la mai puțin de 5 km de granița cu Rusia.

Brigada cu care sunt face avansuri semnificative eliberând sat după sat.

„Nu ne pasa câte trupe rusești vor veni  în țara noastră. Noi ne protejăm teritoriul și conaționalii.

În momentul de față contraofensiva este un succes. Am eliberat aproape tot teritoriul eliberat din Harkov și sunt cred vor mai urma și altele. ”

Oamenii îi întâmpină de cele mai multe ori cu bucurie în plus și cu salutări călduroase. Aici moralul este ridicat în acest moment iar vestea mobilizării parțiale din Rusia nu pare să-i afecteze pe cei care duc lupta pentru eliberarea Ucrainei:

„În momentul de față contraofensiva este un succes, am eliberat aproape tot teritoriul ocupat în Harkov și cred că vor mai urmă și altele.”

De la începutul campaniei în Harkov, armata ucraineană susține care liberat peste 40 de sate și orașe din estul Ucrainei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Volodimir Zelenski, a cerut țărilor ONU o „pedeapsă justă” pentru Rusia. Toți liderii Alianței și-au reafirmat sprijinul pentru Ucraina

 

Autor: Mircea Barbu

Foto: Shutterstock