Confidenţialitate

Cum au intrat Georgeta Popescu și Andrei Nica în istoria sportului internațional – VIDEO

Georgeta Popescu are 17 ani. Andrei Nica a împlinit pe 4 ianuarie 18 ani. În urmă cu câteva zile, Georgeta Popescu și Andrei Nica au intrat în istoria sportului internațional prin performanța lor de la Jocurile Olimpice de Tineret.

Primul bober celebru din România a fost Alexandru Papană, campion național la bob în 1928 și 1931 și campion mondial la bob în 1933, la Campionatele internaționale de la Schreiberhau, în Germania, împreună cu Dumitru Hubert.

În cele 17 participări ale României la Jocurile Olimpice de iarnă, doar Jocurile Olimpice de iarnă din 1968 de la Grenoble au adus țării noastre o medalie de bronz în proba de bob-2 persoane. Echipajul bobului României a fost alcătuit din Ion Panțuru și Nicolae Neagoe (frânar). Cei doi au participat atunci și la proba de bob-4 persoane, împreună cu Petre Hristovici și Gheorghe Maftei, și s-au clasat pe locul 4.

Georgeta Popescu a devenit pe 19 ianuarie prima campioană olimpică a României din istoria monobobului! Apoi, Andrei Nica a cucerit  medalia olimpică de aur la proba masculină de monobob la Jocurile Olimpice de  Iarnă pentru Tineret de la Lausanne.

Monobobul va fi probă olimpică la Jocurile Olimpice Beijing 2022!

Campionii olimpici Georgeta Popescu și Andrei Nica, alături de antrenorul Cezar Georgian Popescu în Clubul de Seară

Ediție de colecție, joi, la Europa FM a emisiunii Clubul de Seară cu Toader Păun: