Confidenţialitate

Cum au fost încurajate să își continue studiile după BAC mai mult de 850 de eleve provenind din medii modeste

După un prim an pilot care a permis mobilizarea a opt multinaţionale, cu sprijinul Ambasadei Franței în România, a Institutului Francez, a Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România (CCIFER) și a Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, programul Capital Filles în România funcționează în prezent în 12 prime licee partenere selecționate de Inspectoratele școlare în București, Timișoara și Slobozia.

Capital Filles se adresează exclusiv elevelor de liceu provenind din medii modeste, care după examenul de Bacalaureat (pe care îl reușesc deseori în procent mai mare decât băieții) optează frecvent pentru locuri de muncă necalificate din cauza lipsei mijloacelor financiare necesare pentru continuarea studiilor, dar și din cauza lipsei informațiilor despre meseriile de perspectivă disponibile în orașul lor (în special cu scopul de a le feminiza) cât și a sfaturilor cu privire la orientarea post-bacalaureat și calificările necesare.

Capital Filles se adresează elevelor din clasele IX-XII din cele 12 licee partenere. Mai mult de 150 de Mentori Capital Filles sunt înscriși pentru anul școlar 2016-2017 față de 134 în anul 2015-2016, în București, Timișoara și Slobozia. În total, mai mult de 850 eleve beneficiază de atelierele colective desfăşurate în liceele partenere.

După lansarea în 2012 în Franța, România este a doua țară din Europa în care programul Capital Filles a fost implementat.

Asociația Capital Filles este prezidată de Stéphane Richard, Preşedinte Director General Orange. În Franța, 955 de mentori oferă tutorat individual elevelor din cele 87 de licee partenere în septembrie 2016.