Cum arată încăperile private unde a locuit familia Obama în ultimii 8 ani – GALERIE FOTO

Pentru numărul din luna decembrie al revistei americane de arhitectură şi design, Architectural Digest, preşedintele SUA, Barack Obama, le-a oferit un tur al Casei Albe, unde a locuit împreună cu familia sa în ultimii opt ani.

casa-alba-obama-3

Stilul simplu şi elegant al preşedintelui şi al Primei Doamne a fost înţeles pe deplin şi realizat de Michael Smith, un designer de interior din Los Angeles.

Smith a fost prezentat familiei Obama de un prieten comun în timpul alegerilor din 2008 şi a declarat că atunci când i-a cunoscut “erau incredibil de şarmanţi, graţioşi şi atenţi, iar aceste calităţi se reflectau în designul casei lor.”

casa-alba-obama-1

Acesta a reuşit să păstreze un echilibru între istoria şi tradiţiile Casei Albe şi personalizarea spaţiului pentru prima familie a Americii, introducând cu atenţie zone de artă abstractă şi contemporană.

casa-alba-obama-4

Exemplul elocvent al artei redecorării se regăseşte în sala unde obişnuieşte să ia masa familia Obama. Aici  se găseşte o masă de mahon care datează de la începutul secolului al XIX-lea, alături de o colecţie de artă abstractă aleasă chiar de Prima Doamnă.

casa-alba-obama-2

Deasupra şemineului din dormitorul matrimonial, preşedintele şi Prima Doamnă au ales să pună o pictură nocturnă realizată de James McNeill Whistler, un pictor american, iar patul este acoperit de un baldachin antic.

casa-alba-obama-5

“Acesta este sanctuarul lor – privat, elegant şi calm. Vrei să te asiguri că preşedintele Statelor Unite ale Americii are parte de un somn bun”, a declarat Michael Smith pentru Arhitectural Digest.

Foto: architecturaldigest.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS