Confidenţialitate

Cum arată iahtul de 600 de milioane de dolari al lui Alisher Usmanov, confiscat de germani. Are o piscină imensă și două helioporturi | VIDEO

Autoritățile din Germania au confiscat un iaht de 600 de milioane de dolari care îi aparține unui oligarh rus.  Acesta se află pe lista persoanelor pentru care Uniunea Europeană a impus sancțiuni, după ce Rusia a început războiul în Ucraina.

Și autoritățile din Statele Unite ale Americii au început demersurile pentru confiscarea proprietăților deținute de milionarii ruși.

Iahtul confiscat de autoritățile germane îi aparține oligarhului rus Alisher Usmanov, care tocmai a demisionat din funcția de președinte al Federației Internaționale de Scrimă.

Potrivit agenției Reuters, ambarcațiunea de lux se afla la reparat în șantierul unei companii de construcții navale.

Fusese cumpărată în urmă cu 6 ani de la un constructor german și are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, două locuri amenajate pentru aterizarea elicopterelor, apartamente pentru oaspeți, saună, sala de sport si salon de infrumusețare.

Sunt cel puțin 25 de miliardari ruși pe lista persoanelor sancționate de Uniunea Europeană după ce Rusia a invadat Ucraina și a declașat războiul. Agenția Reuters menționează că datele de urmărire a navelor arată că sunt cel puțin 5 iahturi ale oligarhilor ruși care au ajuns în Maldive, stat insular din Oceanul Indian care nu are tratat de extrădare cu Statele Unite.

Americanii au stabilit de asemenea că vor confisca proprietățile oligarhilor ruși: iahturi, vile, mașini, iar acțiunile și câștigurile financiare ale firmelor deținute de aceștia vor fi înghețate.

Sursa foto: Profimedia

Citește și: Expert în securitate militară: „Soldații ruși au fost pregătiți să intre în Ucraina să se plimbe pe străzi, nu să preia controlul militar” | AUDIO