Confidenţialitate

Cum arată cea mai modernă stație de metrou din București

La sfârşitul acestui an se vor deschide două staţii noi de metrou în zona de nord a Bucureştiului, Laminorului şi Străuleşti, considerate cele mai moderne din Capitală, în condiţiile în care vor dispune de mai multe scări rulante, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi şi chiar şi toalete, o premieră pentru călătorii bucureşteni.

Metrorex a organizat, duminică, o vizită pentru jurnalişti la staţia de metrou Laminorului, aflată în stadiu avansat de realizare.

Staţia Laminorului, în care a fost organizată vizita oficială, este amplasată în cartierul Străuleşti din Bucureşti, la intersecţia străzilor Laminourului şi Bucureştii Noi. Staţia este prevăzută cu patru accese dotate cu scări fixe, escalatoare şi lifturi.

Comparativ cu staţiile actuale, care suferă de lipsa întreţinerii şi surprind în general neplăcut vizitatorii prin aerul învechit, dintr-o altă epocă, staţia Laminorului dă senzaţia unei finalizări de mai bună calitate şi, la prima vedere, în ton cu tendinţele actuale în materie de lucrări publice.

Pardoselile spaţiilor publice au fost placate cu granit, iar pereţii au fost finisaţi cu tablă emailată vitrifiată, în culori pastelate precum lila, verde şi alb.

În staţie culoarea verde este omniprezentă, deoarece arhitecţii au vrut să aducă natura mai aproape de călători.

Lifturile interioare, cât şi cele exterioare au pereţi din sticlă transparentă. Totodată, staţia este dotată cu 10 scări rulante.

Staţia Laminorului are şi toalete.

Tot pe magistrala 4 de metrou, după staţia de metrou Laminorului va fi deschisă şi staţia Străuleşti, cea mai importantă, în condiţiile în care este proiectată ca un nod intermodal.