Cum a fost construit metroul din New York – GALERIE FOTO

New York este cea mai mare metropolă nord-americană, având peste 8 milioane de locuitori. Împreună cu suburbiile şi oraşele satelit atinge circa 19 milioane de locuitori.

Daily Mail a publicat o serie de fotografii alb-negru care arată cum a fost construit una dintre cele mai vechi reţele de transport public din lume.

De la construirea primelor 28 de staţii de metrou din New York, reţeaua de transport subteran din metropola americană a ajuns să numere, astăzi, 469 de staţii.

Peste 1,64 miliarde de călători circulă cu acest mijoc de transport.

În fotografiile alb-negru se poate vedea cum au trudit muncitorii pentru a realiza cei 1.355 de kilometri de şine care străbat oraşul pe sub pământ.

construirea metroului New York (5)

Fotografiile aflate în posesia arhivei municipale din New York arată procesul de construcţie a reţelei de metrou, desfăşurat între 1901 şi 1931.

construirea metroului New York (4)

Astăzi New York-ul are 21 de magistrale de metrou, cea mai adâncă dintre ele fiind construită la 55 de metri de suprafaţa drumului.

construirea metroului New York (3)

 

Potrivit Metropolitan Transit Authority, metroul din New York este al şaptelea cel mai aglomerat din lume, după Tokio, Moscova, Beijing, Shanghai, Seul şi Guangzhou.

construirea metroului New York (9)

Numărul mediu de călători într-o zi din timpul săptămânii este de peste 5,3 milioane.

construirea metroului New York (1)