Cum a arărat protestul ”Vrem Europa, nu dictatură”, de sâmbătă din București, din Piața Victoriei – GALERIE FOTO

În București s-au strâns aproape 7.000 de persoane, sâmbătă seară, în Piața Victoriei. Cei mai mulți proetstatari au acuzat cabinetul Dăncilă de incompetență. Au fost proteste antiguvernamentale, aseară, și în mai multe orașe – Constanța, Brașov, Cluj, Timișoara sau Sibiu, dar și în comunitățile românești din străinătate.

În București, au fost și tensiuni între protestatari și jandarmi. În mijlocul Pieței Victoriei, în fața Guvernului României, a fost pictat un imens steag al Uniunii Europene. Oamenii au ocupat carosabilul spre Muzeul Antipa și au scandat „Hoții” și „Demisia”.

În București s-au scandat lozinci şi la adresa jandarmilr, după ce aceştia i-au nemulţumit pe protestatari prin încercarea de a monta un gard pe latura pieţei dinspre zona care face legătura cu Muzeul Antipa. Ei au strigat „Fără garduri”, „Ruşine să vă fie”, „Jandarmeria apără hoţia”.

Protestul a ținut până în jurul orei 22.00.

Protestatari amendați la manifestațiile antiguvernamentale din București

6 persoane care au participat la protestele din Piața Victoriei  au fost duse sâmbătă aseară la secții de poliție, amendate și apoi eliberate.

Jandarmii au aplicat sancțiuni în valoare totală de peste 9.000 de lei.

Sancţiunile contravenţionale, în valoare totală de 9.100 de lei, au fost aplicate pentru injurii, tulburarea ordinii publice, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile şi refuzul de a părăsi manifestaţia la solicitarea forţelor de ordine.

FOTO: Octav Drăgan

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS