Confidenţialitate

Cu pătura la cursuri din cauza frigului – așa învață elevii din Severin

Frigul scurtează orele de curs la Drobeta Turnu Severin.

Consiliul de Administrație al Colegiului Național Traian din Drobeta Turnu Severin a decis să reducă orele de curs cu 10 minute, după ce, din cauza frigului, elevii unei clase de a XII-a au venit la școală cu pături.

În Colegiul Traian din Drobeta Turnu Severin învață elevi de la clasa a V-a și până la clasa a XII-a.

Unitatea de învățământ are 36 de clase pe care nu le poate încălzi electric, întrucât nu are aviz de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență în acest sens.

Astfel că elevii și profesorii așteaptă, ca de altfel tot orașul, ca Primăria să repună în funcțiune Termocentrala Halânga.

Între timp, Consiliul de Administrație al colegiului Traian a decis ca săptămâna viitoare cursurile să înceapă la ora 9 și să se desfășoare pe parcursul a  40 minute fiecare și nu 50 așa cum era până acum.

Și pauzele au fost scurtate cu 5 minute.

Aceasta după ce s-a constatat că în unele clase temperatura aerului este mai mică de 15 grade Celsius, iar elevii unei clase de XII-a au venit la școală cu pături, pentru a rezista în timpul orelor. O decizie privind prelungirea acestei măsuri va fi luată la sfârșitul săptămânii viitoare, dacă Primăria nu va reuși să furnizeze agent termic în oraș.