Cu bicicleta prin Munții Gutâi. Primul proiect cicloturistic din Maramureșul istoric

Asociația EcoLogic este cea care a lansat o provocare pentru toți cei care iubesc natura și plimbările cu bicicleta: aceștia sunt invitați să călătorească pe două roți prin Maramureșul istoric, într-o zonă de o frumusețe incontestabilă.

Proiectul lansat de EcoLogic vizează amenajarea unor trasee de biciclete prin Munții Gutâi. În acest moment, în zonă sunt 65 de kilometri de trasee pentru biciclete, însă li se vor alătura alte patru trasee.

În același timp, câțiva localnici care au pensiuni vor fi invățați cum să devină mai atractivi pentru cei care fac ciclo-turism, a precizat Edit Pop, reprezentanta asociației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turiștii cei care acceptă provocarea vor descoperi zona rurală Mara, Cosău și Rezervația Creasta Cocoșului din Munții Gutâi, destinații turistice mai puțin cunoscute, însă pline de farmec. În satele din regiune vor putea admira bisericile din lemn sau porțile din lemn, dar vor putea să-i viziteze și pe meșterii populari din zonă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În felul acesta, turiștii pot face mișcare în aer liber, dar în același timp e o bună ocazie pentru a descoperi câteva locuri de poveste din țara noastră.