Confidenţialitate

CTP, despre AUR: Din conjunctura dată de pandemie, a izbucnit acest furuncul pe organismul social din România

Scriitorul şi gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, în Deșteptarea, la Europa FM, rezulatele alegerilor parlamentare din weekend.

PSD a surclasat PNL. USR-PLUS a completat podiumul. Cu un mesaj anti-maghiar, anti-occidental și împotriva restricțiilor impuse de contextul sanitar actual, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este surprinza scrutinului.

CTP a remarcat rata de participare la urne foarte redusă: “Întotdeauna când prezența este foarte jos, pot să apară monștri, mai mici sau mai mari”.

Editorialistul a amintit, totodată, “comportamentul guvernului Orban în legătură cu pelerinajele de Sfânta Parascheva, Sfântul Dimitrie și Sfântul Andrei (…) Guvernul a dat dovadă de slăbiciune. Mai întâi, a comis o discriminare, lâsându-i la pelerinaj doar pe cei din interiorul localitățile respective (…) Apoi, [guvernanții – n. red] au cedat la Iași, speriați de protestatarii de la Sfânta Parascheva, care erau [simpatizanți – n. red] AUR”.

“Din pricina politicii dezastruoase în materie de pelerinaje a guvernului Orban, această formațiune bizară a reușit să capitalizeze [politic – n. red]”, a adăugat el.

CTP nu crede că, pe viitor, Alianţa pentru Unirea Românilor va creşte mai mult în opțiunile electorale.

“Nu are nici lideri, nici o platformă ideologic suficient de puternică. Cred că și-a atins acum maximul, așa cum s-a întâmplat cu PRM-ul în anul 2000”, a opinat Cristian Tudor Popescu, potrivit căruia AUR nu are cum să fie mai mult decât un partid minoritar în Parlament.

“Au trăit acum din conjunctura dată de pandemie. De aici a izbucnit acest furuncul pe organismul social din România”, a concluzionat CTP.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.