Confidenţialitate

CSM sesizează Inspecția Judiciară după declarațiile unor lideri PNL la adresa lui Tiberiu Nițu

Consiliul Superior al Magistraturii sesizează Inspecția Judiciară după declarațiile unor lideri PNL la adresa procurorului-general Tiberiu Nițu.

Se verifică o posibilă atingere adusă independenței procurorilor.

Între altele, liberalii Mihai Seplecan și Radu Zlati i-au cerut demisia lui Tiberiu Nițu – pe motiv că îl apără pe Victor Ponta și că procurorii nu respectă deciziile instanțelor.

Totul a pornit de la declarațiile liberalilor Mihai Seplecan și Radu Zlati.

Aceștia au semnalat public faptul că Guvernul nu numai că nu a organizat alegeri parțiale locale și parlamentare în mai multe colegii rămase vacante, ci și că le-a blocat intenționat.

De asemenea, procurorii de la Parchetul General sunt acuzați că au soluționat cu “neînceperea urmăririi penale” o plângere depusă împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu pe această temă.

Pe mai departe, membrii PNL îl acuză pe procurorul general Tiberiu Nițu că acționează la comanda politică a lui Victor Ponta în astfel de situații.

Acum, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția judiciară care va verifica dacă declarațiile liberalilor sunt de natură să afecteze independența justiției.

Anterior, și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a solicitat CSM să verifice acest caz, el vorbind despre o “campanie de presiune la adresa magistraților”.