CSM București s-a calificat la turneul Final4 al Ligii Campionilor

CSM București a învins formația maghiară Ferecnvaros TC-Rail Cargo Hungaria cu scorul de 27-26 (14-15), la Budapesta, în manșa secundă a sferturilor de finală.

Aproape 5.000 de spectatori au asistat la partida de sâmbătă, care a fost întreruptă minute bune la scorul 19-20 (min. 45).

Portărița Paula Ungureanu s-a plâns că fanii aflaţi în spatele porţii sale au aruncat în teren cu monede şi cu apă, fiind nevoie de intervenţia arbitrelor şi a observatorului EHF.

Campioana României a continuat însă evoluţia şi a obţinut un rezultat pozitiv, jucătoarele de la CSM savurând la mijlocul terenului calificarea la Turneul Final Four.

Marcatoarele echipei CSM Bucureşti au fost Martin – 5 goluri, Manea – 4, Niombla – 4, Bazaliu – 3, Gullden – 3, Torstensson – 3, Mehmedovici – 2, Curea -1, Saurina – 1, Brădeanu -1, iar pentru FTC s-au remarcat Jovanovici – 6 goluri şi Schatzl -5.

În tur, CSM a câştigat cu scorul de 30-25 (17-15), iar acum obţine calificarea în semifinalele competiţiei, fază pentru care luptă, tot sâmbătă, în manşele retur din sferturi echipele HC VardarFC Midtjylland, Gyor – Metz Handball şi Larvik HKBuducnost.

Turneul Final Four se va desfăşura la Budapesta, în 6-7 mai.

CSM Bucureşti este deţinătoarea Ligii Campionilor, care a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni – Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964.

Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei – Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (în 2010).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS