CSM Bucureşti a obținut un wild card pentru Liga Campionilor

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a primit wild card pentru ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

În schimb, la masculin, Dinamo nu a primit, dar are statut de rezervă, conform hotărârii Comitetului Executiv al EHF.

Ţinând cont că formatul competiţiei masculine a fost redus la două grupe de câte 8 echipe, forul european a luat în calcul în acordarea wild card-urilor de sală, drepturi TV, spectatori, rezultate din trecut în competiţiile EHF şi marketing, iar Dinamo nu s-a încadrat în aceste criterii.

Echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare este a doua rezervă, după Wisla Plock, în cazul în care vor fi echipe dintre cele 16 participante care nu va putea să evolueze acasă din cauza problemelor legate de pandemia de coronavirus.

Dinamo are garantată participarea în nou-înfiinţata ligă europeană.

Dinamo Bucureşti a încheiat neînvinsă stagiunea 2019-2020 în Liga Campionilor, până la calificarea în optimile de finală, dar în urma deciziei EHF, survenită pe fondul pandemiei Covid-19, nu a mai avut şansa de a-şi continua parcursul european spre fazele superioare, astfel că spera la compensaţia unui wild-card pentru viitorul sezon.

La feminin, în Liga Campionilor vor fi tot 16 formaţii, ca anul trecut, dar şi în această competiţie s-a schimbat formatul, cu două gupe de câte 8.

CSM Bucureşti, care a cerut “upgrade” de la Liga Europeană la Liga Campionailor, la fel ca Dinamo, a primit wild card, pe baza aceloraşi criterii ca la masculin, alături de alte 6 echipe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS