CSAT dezbate un nou plan de înzestrare a Armatei

Planul- refăcut- de înzestrare a Armatei este discutat astăzi  în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării.  Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa la ora 15:00. Săptămâna trecută, seful statului a avut o întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, care i-a prezentat noul document ce va fi pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.

La ultima ședință CSAT, planul de înzestrare a fost întors la MApN pentru că, potrivit șefului statului, nu ținea cont de alocările suplimentare de buget-2% din PIB în următorii zece ani.

Documentul stabileşte ce sisteme şi echipamente trebuie achiziţionate prin programul anual al Ministerului Apărării privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă şi materiale cu destinaţie militară.

MApN are pregătite opt programe majore de înzestrare pentru toate categoriile de forțe: terestre, navale și aeriene.

Recent, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că România va cumpăra rachete Patriot din Statele Unite ale Americii.

„Va exista un acord între Guvernul României şi cel al SUA, fiind necesar totodată să se adopte o lege specială în Parlament, urmând ca în luna noiembrie să se efectueze prima plată în contul acestei achiziţii”, a explicat ministrul Apărării.

Armata are nevoie și de mașini de luptă și de transport, avioane și fregate.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS