Crosul F-Secure Step by Step 2017 a adunat peste 600 de participanți

F-Secure Step by Step, unicul eveniment de acest fel dedicat IT-iștilor, a strâns sâmbătă, în Parcul Tineretului din Capitală, peste 600 de participanți.

”Unul dintre obiectivele mele atunci când am început să promovez sportul de masă a fost ca într-un viitor nu prea îndepărtat 80% din populația României să fie implicată în activități fizice. Asta este viziunea mea. Acești oameni din domeniul IT-ului stau poate 10-12 ore pe zi pe scaun în fața calculatorului, dar uite că ei azi sunt aici și aleargă.

Sunt un exemplu extraordinar pentru toți. Arată că te poți ridica de pe scaun pentru a face puțin sport. Până la urmă investești în sănătatea ta”, a mărturisit Gabriela Szabo, ambasadoare a crosului, prezentă și ea sâmbătă la eveniment.

La masculin, cursa Hobby a fost câștigată de Ioan Dionisie Ciuciu (9 minute și 34 de secunde), iar în cursa Expert cel mai bun timp a fost obținut de Daniel Mirea (19 minute și 52 de secunde).

În probele feminine s-au impus la cursa Hobby Oana Răuță (11 minute și 26 de secunde) și Daniela Iliescu (24 de minute și 40 de secunde), în cursa Expert.

Scopul Crosului F-Secure Step by Step 2017 a fost promovarea unui stil de viață sănătos, prin sport, în rândul celor care lucrează în IT – un domeniu provocator, captivant, dar care, din cauza lipsei de activitate fizică, poate duce la sedentarism și la o serie de probleme de sănătate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS