Confidenţialitate

Criza politică nu s-a încheiat. PNL și UDMR merg în Parlament cu un guvern minoritar | AUDIO

Criza continuă pe scena politică de la București. Deși ieri dădea de înțeles că PNL ar putea deschide ușa guvernării pentru USR, Florin Cîțu a spus astăzi că decizia partidului pe care îl conduce este în continuare pentru un cabinet minoritar alături de UDMR.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a lansat azi o serie de acuzații atât la adresa PSD, cât și împotriva USR, partide despre care a spus că nu înțeleg prin ce trece România și fac doar declarații. El a subliniat că mandatul PNL este de a merge în Parlament cu un guvern minoritar.

„Până în acest moment, nu am văzut niciun act de concesie din partea PSD sau USR. Au spus că nu vor să vină la guvernare. Foarte bine. Votați acest guvern”, a spus Florin Cîțu joi, 28 octombrie 2021.

Anterior ieșirii lui Cîțu, liderul PSD Marcel Ciolacu spusese că partidul pe care îl conduce este dispus să susțină în Parlament un guvern format din tehnocrați, dar în niciun caz unul minoritar PNL – UDMR.

Liberalii au convocat pentru mâine o ședință a conducerii centrale a partidului în care urmează să fie stabilită lista miniștrilor și aprobat programul de guvernare. Sâmbătă este termenul limită până la care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să ceară votul de învestitură din partea Parlamentului.

Autor: Cristian Citre

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Adrian Negrescu, analist economic, despre scumpirile din România: „Probabil se vor estompa în decembrie – ianuarie” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.