Confidenţialitate

Criza gunoaielor din S1: Prefectul Capitalei va anunța, marți, decizia în cazul cererii de instituire a stării de alertă

Prefectul Capitalei nu a luat încă o decizie cu privire la solicitarea primarului Clotilde Armand de a fi declarată starea de alertă în sectorul 1

Alin Stoica spune că încă nu a primit toate datele necesare : el aşteaptă în cursul zilei  informaţii de la Garda de Mediu.

Între timp, DSP a luat măsuri împotriva Romprest, amendînd firma cu 4.000 lei şi a dispus ca acesta să îşi reia activitatea, ceea ce s-a întâmplat.

Prefectul Capitalei susține  că „serviciile publice de salubritate trebuie asigurate în mod constant. Prestatorul nu poate opri asigurarea serviciilor. Oprirea acestor servicii şi oprirea colectării nu poate să ducă decât la concluzia că într-adevăr serviciile de salubritate, de utilitate publică intră în colaps, ceea ce ar determina necesitatea unei măsuri rapide”.

Romprest a anunțat că va mai strânge gunoiul până în această seară la 19.00, aceasta fiind perioadă pentru care s-a înţeles cu staţiile de sortare ca să primească gunoi fără a plăti preţul pe tonă, aşteptând ca Primăria Sectorului 1 să plătească măcar o parte din facturile restante.