Confidenţialitate

Criza combustibililor în Marea Britanie: Guvernul suspendă legea concurenței | AUDIO

În Marea Britanie, guvernul suspendă legea concurenței pentru a le permite companiilor petroliere să facă schimb de informații și să livreze combustibil în benzinării.

După Brexit, Regatul Unit se confruntă cu o lipsă a forței de muncă, inclusiv șoferi de camioane care transportau combustibil și alimente.

Din peste 8 mii de stații de alimentare, 5500 au rămas fără combustibil, a precizat Asociația benzinăriilor din Marea Britanie. Potrivit BBC, în rafinării, există suficient combustibil, dar sunt probleme pe lanțul de aprovizionare. De altfel, de câteva luni, defictul de șoferi de camioane a creat probleme și în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente.

Guvernul britanic suspendă însă legea concurenței pentru a le permite companiilor petroliere să împărtășească informații vitale și să livreze combustibil în zonele în care sunt probleme.

Între timp, Guvernul vrea să ofere vize temporare de lucru, până în ajunul Crăciunului, pentru 5000 de șoferi de camioane.

Oferta nu este însă atractivă pentru mulți șoferi, după cum au explicat în emisiunea Deșteptarea mai mulți conducători profesioniști de camioane.

”Eu lucrez în Germania, pe camion, dar nu m-aș duce. Câștig aici 3.000 de euro și să te duci așa, la o ofertă timp de 6 luni, nu ai nici o stabilitate, nici o garanție.

Foarte multe firme de transport plătesc șoferii la kilometru. Doi la mână, parcările sunt limitate.

Nu vreau să fac Anglia, din cauză la imigranți, din cauză la parcări limitate, nesecurizate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la angajarea de noi șoferi de camioane, autoritățile britanice iau în calcul inclusiv mobilizarea armatei pentru livrarea de combustibil.

Florentina Mihăiță