Confidenţialitate

Critici după decizia autorităților de a suspenda internările și operațiile care nu sunt urgente | AUDIO

Numeroase critici după decizia autorităților de a suspenda internările și operațiile care nu sunt urgente.

Organizațiile neguvernamentale consideră că statul îi abandonează pe pacienții cronici, iar PSD vrea să îi cheme la explicații în Parlament pe cei responsabili.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, între timp spune că nu era altă cale având în vedere catastrofa medicală în care am ajuns cu bolnavii de COVID.

ONG-urile reclamă că, prin suspendarea internărilor și a operațiilor care nu sunt urgente, bolile pacienților cronici se pot agrava. O posibilă soluție a propus Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Asociației Dăruiește Viață – încheierea unor protocoale cu spitalele private.

Social-democrații vor ca săptămâna viitoare să-i cheme în Parlament pentru explicații pe ministrul Sănătății și pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a amintit că anul trecut, în cele 3 luni când s-a aplicat o prevedere similară, starea multor pacienți cu boli cronice s-a degradat.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că va merge în Parlament cu manualul de medicină de dezastre.

Raed Arafat a dat asigurări că persoanele cu afecţiuni care necesită tratamente şi monitorizare permanentă, controale obligatorii, proceduri de dializă sau oncologice vor beneficia în continuare de acestea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ani Sandu