Cristina Neagu va juca la CSM București

Ea este considerată cea mai bună jucătoare de handbal a lumii. Jucătoarea de handbal Cristina Neagu este din 2013 la Buducnost Podgorica, în Muntenegru. În România a mai jucat la Rulmentul Brașov și Oltchim Râmnicu Vîlcea.

Informațiile au apărut de la începutul lunii, când s-a aflat că jucătoarea Cristina Neagu se află în negocieri cu CSM București pentru un transfer, având în vedere că înțelegerea interului stânga cu Buducnost expiră în vară. Sportiva nu a putut fi contactată până la această oră pentru a confirma contractul.

De două ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu a semnat cu clubul municipalităţii şi va fi prezentată oficial într-o conferinţă de presă la începutul lunii martie. CSM Bucureşti este câştigătoarea en titre a Ligii Campionilor.

“Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am şansa să joc la cel mai înalt nivel în oraşul meu natal. Unul dintre visele mele e să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească şi cred cu tărie că am această şansă cu CSM Bucureşti“, a declarat Cristina Neagu.

Cristina Neagu, în vârstă de 28 de ani, este căpitanul echipei naţionale a României şi a jucat ultima oară pentru formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica.
Alin Petrache, directorul general de la CSM Bucureşti, consideră că Neagu este un model pentru tinerele handbaliste: „Sunt extrem de încântat să văd că o sportivă de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant să vezi o astfel de jucătoare evoluând pentru o echipă din afara României. Trebuie să ne apreciem mai mult valorile şi să le propunem tinerilor sportivi modele. Una dintre misiunile viitoare ale CSM Bucuresti va fi readucerea în ţară a cât mai multor valori autohtone”.

Născută la 26 august 1988, interul stânga al României şi-a început cariera la Rulmentul Braşov (2006-2009), debutând la doar 18 ani în prima echipă.

Un an mai târziu, Cristina Neagu a fost convocată la echipa de senioare a României, şi a făcut parte din echipa care a evoluat la Campionatul Mondial din Franţa.

Între 2009-2013, Cristina Neagu a jucat pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, perioadă în care a obţinut 4 medalii de aur în Liga Naţională de handbal feminin. În 2014, Cristina Neagu a hotarât să semneze cu ZRK Buducnost (Muntenegru), echipă cu care avea să câștige Liga Campionilor EHF şi titlul de cea mai bună marcatoare a aceleiaşi competiţii.

În palmaresul Cristinei Neagu se regăsesc următoarele distincţii: cea mai bună jucătoare a lumii (2014, 2015), cea mai bună handbalistă română (2009, 2010, 2015, 2016), medalie de bronz cu naţionala României (Campionatul European 2010 şi Campionatul Mondial 2015).

„Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive românce.

Desigur, suntem mândri şi când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componență, dar ştiu şi că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta, şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!

CSM Bucureşti îşi propune să devină un model pentru cluburile sportive din toată ţara, printr-o strategie care cuprinde două paliere: încurajarea sportului de masă, pepinieră pentru cel de înaltă performanţă, şi, în acelaşi timp, dezvoltarea susţinută a sportivilor care au atins consacrarea”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS