Cristiano Ronaldo riscă 6 ani de închisoare în Spania, pentru evaziune fiscală

Un oficial al ministerului de finanțe iberic a declarat la postul de radio “RAC 1” că dacă dezvăluirile din scandalul “Football Leeks” sunt adevărate, super-starul lui Real Madrid a comis un delict fiscal extrem de grav, pedepsit cu minimum 2 ani de închisoare pentru fiecare an în care a înșelat statul. În cazul în care fotbalistul portughez recunoaște și achită paguba cu două luni înaintea începerii anchetei penale, ar putea beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime.

Amintim documentele publicate de revista germană “Der Spiegel” arată că timp de 3 sezoane Cristiano Ronaldo și alți fotbaliști celebrii din Europa, au ascuns o parte a câștigurilor impozabile, cu ajutorul unui specialist în manevre fiscale. În cazul golgeterului lusitan, suma neimpozitată s-ar ridica la circa 150 de milioane de euro.

În altă ordine de idei, Cristiano Ronaldo va primi luni al patrulea “Balon de Aur” din carieră, anunță presa spaniolă.
Cotidianul “Mundo Deportivo” susține că vedeta lui Real Madrid a câștigat ancheta pe care “France Football” a făcut-o pentru prima oară din 2009 fără sprijinul FIFA. Pe locul al 2-lea s-ar fi clasat marele rival al lui RonaldoLionel Messi.
Învingătorul a fost ales prin votul unui juriu format din jurnaliști din întreaga lume și nu de căpitani, selecționeri și jurnaliști, așa cum a fost în perioada colaborării dintre publicația franceză și forul mondial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS