Confidenţialitate

Cristiano Ronaldo plătește amendă și scapă de închisoare

Cristiano Ronaldo a ajuns la un acord cu autoritățile spanilole și scapă de închisoare pentru evaziune fiscală.

Vedeta lui Juventus Torino s-a prezentat marți în fața judecătorilor și a pledat vinovat, după ce procurorii au cerut în cazul său o pedeapsă de 23 de luni de închisoare și o amendă.

Fotbalistul portughez va primi o condamnare cu suspendare, dar va plăti aproape 19 milioane de euro, sumă adunată din datoriile către fisc din perioada în care a jucat la Real Madrid, plus dobânzile strânse până în prezent.

„Nu am studii, fiindcă viața mi-am dedicat-o fotbalului. Dar nu sunt prost. Nu am încredere în nimeni și-mi plătesc consilierii cu 30% mai mult, pentru că nu vreau probleme”, a declarat Ronaldo.

Amintim, Lionel Messi a fost și el iertat de închisoare în Spania, fiindcă a dovedit că nu știa nimic despre impozitele neplătite de către angajații lui, din banii câștigați la FC Barcelona.

După gratii ar putea ajunge însă un alt fost fotbalist al lui Real Madrid. Xabi Alonso nu și-a achitat datoriile către stat timp de 5 sezoane, iar procurorii cer în cazul său o condamnare de 5 ani, considerând că s-a sustras în mod intenționat de la plata impozitelor.